Wat zijn jouw kernwaarden? Maak jouw top 3!

Wat zijn kernwaarden? Kort gezegd: de zaken die jij het belangrijkst vindt in je leven.
Ik heb het bewust over kernwaarden omdat deze de kern zijn van je identiteit. Om dicht bij jezelf te blijven en in je kracht te kunnen staan, is het enorm relevant dat jij je bewust bent van je kernwaarden. Hoe ga je anders de richting van je leven bepalen?
 

Als je niet op de hoogte bent van je kernwaarden, is het moeilijk om de juiste richting te kiezen in je leven. Simpelweg omdat je niet weet wat je echt wilt en wat echt belangrijk voor je is. Daarnaast is het veel makkelijker om een beeld van je echte ‘zelf’ te krijgen. Je bent niet langer afhankelijk van wat anderen (ouders, broer, maatschappij enz.) willen wie je bent. Je hebt immers zelf een duidelijk beeld van wie je bent en hoe je handelt! Dit zorgt voor stabiliteit en zelfvertrouwen omdat je dan weet wat jij wilt, op elk moment. Klinkt zelfverzekerd toch? 

Je kernwaarden zijn eigenlijk een richtlijn voor je gedrag. Als je deze helder hebt, kun jij reageren vanuit wie jij bent: vanuit je kern. 
Je kernkwaliteiten zijn de kwaliteiten die je van nature bezit. Samen met je kernwaarden zijn zij een belangrijk vertrekpunt je je leven. Zie hier voor meer informatie over kernkwaliteiten.

Op deze pagina vind je een lijst met kernwaarden ter inspiratie. 

Meer weten over kernwaarden en hoe jij rust, kracht en focus in je leven kunt ervaren? Download nu geheel kosteloos ons E-book ‘In 7 stappen: Weg met die onrust!’ 

kernwaarden

Hierboven een deel van het overzicht met kernwaarden.

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen