Gratis 'waar sta ik nu-check';
Jouw uitslag!

Dankjewel voor het invullen van deze check! Wat goed dat je dit hebt gedaan! Het geeft je immers inzicht in waar je nu staat.

Goed dat je hier je score komt bekijken om te interpreteren waar jouw ontwikkelpunten liggen. Ik wil van te voren wel wat vertellen: Het gaat niet over goed of fout!

Een hogere score is niet beter. Het geeft alleen een indicatie waar je nu staat en waar je naar toe zou kunnen gaan. Wil je hier verder over doorpraten? Neem gerust contact op!

De richtlijnen die hier worden gegeven, zijn geen harde waarheid. Het is aan jou om te kijken of jij je erin herkent en wat jij er mee wilt. De keuze ligt bij jou.

albert 4

Hoe is het gesteld met mijn zelfvertrouwen? (maximale score is 30)

In dit onderdeel heb je nagedacht over je zelfvertrouwen en hoe dat functioneert in je leven. Ben jij je ervan bewust wat het belang is van een gezond zelfvertrouwen? Een aantal voorbeelden:

  • Een fout voelt niet langer als falen, maar als iets wat gewoon kan gebeuren en waar je van kunt leren;
  • Je kijkt niet meer naar wat een ander beter kan of doet, maar ook jijzelf bent goed zoals je bent met al je kwaliteiten en eigenschappen!
  • Je hoeft je minder zorgen te maken over de toekomst, je hebt het vertrouwen dat je deze aan kunt!
  • Als jouw leidinggevende je op het matje roept, hoef je niet meer gespannen te zijn. Je weet immers wie je bent en waarom je dingen doet.

Je proeft het vast al, zo kan ik nog een poosje doorgaan. Een gezonde dosis zelfvertrouwen is ontzettend waardevol voor hoe je jezelf ziet en het leven ervaart. Wist je dat het daarnaast ook echt goed voor je fysieke gezondheid is?!

Score 0-12

Je zelfvertrouwen lijkt onder het gemiddelde te liggen. Op basis van deze score is het waarschijnlijk dat je veel over jezelf twijfelt, jezelf vaak vergelijkt met anderen, je voelt je snel falen, je hebt moeite met keuzes maken enz. Waarschijnlijk kun je het zelf wel aanvullen. Denk er eens over na om hier wat aan te doen. Hierboven heb ik wat voordelen van een gezond zelfvertrouwen beschreven. Hoe zou dat voor je zijn om anders tegen jezelf aan te kijken? Ik wil je dit zeggen (misschien twijfel je ook aan de waarheid hiervan, maar ik ben ervan overtuigd!): ‘Je bent het waard! Je bent meer dan genoeg..!’

Score 12-22

Het lijkt erop dat je zelfvertrouwen bezit. De ene keer wat meer dan de andere keer. Mogelijk is het afhankelijk van hoe je jezelf voelt en wat er op dat moment in je leven gebeurd. Kortom, je hebt zelfvertrouwen maar kan er ook echt nog in groeien! Gun jezelf dit, ook jij bent het waard om jezelf nog meer te kennen, te waarderen en te vertrouwen!

Score 22-30

Het lijkt erop dat jij jezelf redelijk goed waardeert. Je durft keuzes te maken, je durft jezelf te zijn en durft je te onderscheiden van anderen. Hoe fijn is dat? Geniet ervan! Denk tegelijkertijd na over waar je nog kunt groeien en ontwikkelen, want: stilstand is achteruitgang.

Leef ik in het hier en nu? (maximale score is 30)

De beleving van ons leven speelt zich af in ons brein. Vaak bewegen onze gedachten zich onrustig tussen het verleden en de toekomst. Herkenbaar? Hoe vaak ben jij bezig met wat geweest is? Iets waar je spijt van hebt of waar jij je voor schaamt? Misschien iets wat je pijn heeft gedaan?

Hoeveel ben je in gedachten bezig met de toekomst, misschien heel onbewust? Maak jij je zorgen om wat komen gaat of kun je piekeren over hoe een ander reageert? Vraag je jezelf vaak af wat een ander gaat denken als je iets wilt gaan doen?
Je lichaam en je ademhaling zijn altijd in het nú! Dus door bewust te concentreren op je lichaam en je ademhaling, breng jij jezelf weer in het nu. Wist je dat je door veel met het verleden en de toekomst bezig te zijn, jezelf heel veel blijdschap en plezier ontneemt van de dingen die je doet? Het creëert je een rust, blijdschap en ontspanning. Wat nog een leuke is om te weten: het zorgt er ook voor dat je weer controle krijgt over je gedachten!
Om nog met een laatste voordeel af te sluiten: als je in het hier en nu leeft, ontspan je beter en makkelijker wat een enorm positieve invloed heeft op hoe jij je voelt én op je gezondheid!

Score 0-12

Op basis van deze score is het waarschijnlijk dat je veel piekert, jezelf onrustig voelt, thuis nog met je werk bezig bent, minder bewust bent van de mooie dingen in je leven, een gevoel van dankbaarheid mist en je snel de neiging hebt te vluchten in je telefoon/sociale media/boek enz.
Onderschat niet hoe veel het jou op kan leveren om meer in het hier en nu te gaan leven!

Score 12-22

Het lijkt erop dat je gedeeltelijk wel in het hier en nu leeft, maar ook dat je soms de neiging hebt om je zorgen te maken over de toekomst en te blijven hangen in het verleden. Soms betrap jij jezelf er misschien wel op dat je meer tijd aan je telefoon en sociale media besteed dan je graag zou willen. Herkenbaar? Weet dat je kunt groeien als je meer in het hier en nu zou gaan leven. Ook jij kunt dat leren!

Score 22-30

Goed bezig! Ervaar hoe fijn het is om in het hier en nu te leven. Blijf alert, want ook hierin kun je groeien om nog meer te kunnen genieten.

Leef ik in verbinding met mezelf? (maximale score is 45)

‘Ik ben mezelf kwijt’… hoe waar is dat voor jou? Een ontzettend belangrijk stuk in je leven is dat je in verbinding bent en blijft met jezelf. Er kunnen veel dingen zijn die je als kind (of op latere leeftijd) jezelf hebt aangeleerd, waardoor je de verbinding met jezelf kwijtraakte. Dit had je toen misschien heel hard nodig, maar nu dient het je niet meer. Sterker nog: het gaat nu tegen je werken. Kom daarom in actie als jouw score aangeeft dat er nog winst te behalen valt!

Score 0-15

Luisteren naar je gevoel en daarop vertrouwen vind je erg lastig. Keuzes maken zijn lastig voor jou en mogelijk laat jij jezelf snel meenemen door de wensen van anderen. Ook ben je gevoelig voor wat een ander mogelijk vindt of denkt. Zie de mooie kant ervan in dat je hier nu achter bent. Dit betekent immers dat je weet waar je ontwikkelpunten liggen?!

Score 15-30

Je loopt een beetje in het midden. Ergens ben jij jezelf nog niet kwijt geraakt en blijf je in verbinding met jezelf. Aan de andere kant is het soms ook lastig om daar naar te leven en echt de keuzes te maken die bij je passen. Herkenbaar? Weet dat je dit kunt leren en verder kunt ontwikkelen.

Score 30-45

Als je in deze score valt, kun je waarschijnlijk zeggen dat je redelijk stabiel bent en stevig in je schoenen staat. Je weet wat je wilt, je weet welke kant je op wilt en hebt niet zoveel last van verwachtingen van anderen. Ook is je gevoel een belangrijke raadgever voor je.

Hoe sta ik in het leven? (maximale score is 35)

Hoe sta jij in het leven? Ik doel hier met name op je mentale welzijn. Herken je het als ik zeg dat dit vaak een ondergeschoven kindje is? Als we fysiek pijn hebben of iets als niet comfortabel ervaren wordt, zijn we bereid daar veel voor te doen. Ook iedereen mag weten hoe dat ermee staat. Als het gaat om mentaal welzijn, is het vaak een heel ander verhaal. We schamen ons ervoor als iets even niet lukt, dat we dingen moeilijk vinden of dat we ergens bang voor zijn.
Juist een positief mentaal welzijn, geeft heel veel levensvreugde en levenskracht! Zie hieronder jouw score en neem de stap om hierin te groeien!

Score 0-12

Als ik je op de man af zou vragen: ‘Zou je graag meer blijdschap, rust en vertrouwen willen hebben?’, denk ik dat je antwoord volmondig ‘ja’ zou zijn. Ik weet hoe lastig het kan zijn om dat te realiseren. Ik weet ook dat het wel degelijk mogelijk is én dat dit het waard is! Ook voor jouw is dit mogelijk!

score 12-25

Het gaat zo z’n gangetje, want: ‘Tsja, iedereen heeft wel eens wat’. Goed kans dat je dit niet onbekend voor komt. Het is ook een keus om hier tevreden mee te zijn, weet bij deze ook dat je de mogelijkheid hebt om hierin te groeien en om meer levensvreugde en levenskracht te voelen en te ervaren. Ik ben benieuwd waar jou belemmeringen zitten..

Score 25-35

Je bent een blij, tevreden en dankbaar mens. Je geniet van wat je doet en hebt het gevoel zinvol te zijn. Geniet ervan!

 

Waar heb ik écht aandacht voor? (maximale score is 30)

Waar heb jij écht aandacht voor? Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Iedereen is vrij om te kiezen waar hij of zij aandacht voor heeft. Waar het mij wel om gaat is: laat het een keuze zijn! Wat hebben we als mensen vaak de neiging om een focus te hebben op negatieve zaken. Zo horen, verstaan en onthouden we kritiek vaak veel beter dan complimenten.
Besteed jij aandacht aan zaken of mensen die jij belangrijk vindt? Bekijk je score!

Score 0-12

Je wordt geleefd en hebt aandacht voor wat er zich voordoet in je leven. Regie heb je nauwelijks en je weet ook niet zo goed hoe je dat zou moeten doen. Herkenbaar? Mogelijk wel.. Ga eens na waar jouw aandacht bewust en onbewust(!) naartoe gaat!

Score 12-22

Je hebt redelijk aandacht voor wat je wilt en maakt daar ook bewuste keuzes in, maar je voelt dat je hier nog wel degelijk in kunt groeien.

Score 22-30

Je hebt het goed begrepen: wat je aandacht geeft groeit, dus jij geeft de aandacht aan datgene wat jij belangrijk vindt! Zijn er nog dingen waar je eigenlijk nog meer aandacht voor wilt hebben? Ga daar eens mee aan de slag!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen