kracht van het nu, stress, onrust, gejaagdheid, angst

Ontdek de kracht van het nu! 5 tips

De kracht van het nu!

 

Ben je al die onrust, gejaagdheid, stress en angst zat?

Ben je het zat om geleefd te worden door stress en angst? Voel je je voortdurend onrustig, gespannen en gejaagd? Pieker je veel en kun je moeilijk ontspannen? Ben je het zat om te leven in de toekomst en te missen wat er nu is? Ik weet zo goed hoe vervelend dat is! Ik heb zelf ook jaren zo geleefd! Zonder dat ik het zelf echt door had..

Is bovenstaande alinea herkenbaar voor jou? Neem dan zeker even een kijkje op deze pagina! Want dan heb ik wat voor jou waar je zeker wat aan gaat hebben!

 

Goede nieuws: de kracht van het nu!

Het goede nieuws is: je hoeft niet langer zo door te leven. Ik deel je namelijk graag tips en handvatten hoe je hier vanaf kan komen. Vandaag heb ik er weer één: De Kracht van het NU! 

 

Nu is het moment

Het nu is het enige moment dat echt bestaat. Het verleden is voorbij en de toekomst is onzeker. Het enige wat we zeker weten is het nu. Door te focussen op het moment, kun je je zorgen en angsten loslaten en ervaren wat er werkelijk is.
Mogelijk vraag je je af wat ik daar nu mee bedoel.. En dat begrijp ik! Ik vond dit in het begin ook heel verwarrend. Wat bedoel je met het nu?

Wij hebben de neiging om heel veel te leven in wat geweest is, of wat nog komen gaat. Daar kunnen we ons hele dagen mee bezig houden. Terwijl hetgeen er ‘nu’ is, volledig aan ons voorbij lijkt te gaan. Je piekert wat af voor zaken die komen gaan. Maar die zijn er nu helemaal niet! NU is er waarschijnlijk niets aan de hand. Straks bestaat ook helemaal niet. Je weet immers niet of straks komt, hoe dat er dan uitziet enz. ..Begint hij al te dagen voor je?

 

De voordelen van leven in het nu:

  • Minder stress en angst: Door je aandacht te richten op het nu, vermindert de druk van het verleden en de toekomst.
  • Meer rust en geluk: Je ervaart meer innerlijke vrede en tevredenheid(je hoeft je immers niet bezig te houden met de zaken die er nog helemaal niet zijn).
  • Verhoogde concentratie en productiviteit: Je kunt je beter focussen op wat je doet.
  • Verbeterde relaties: Je bent meer aanwezig waardoor je meer écht contact kan maken.
  • Meer levensvreugde: Je geniet meer van de kleine dingen in het leven.

Hoe kun je de kracht van het nu toepassen?

  • Aandachtstraining: Oefen met je aandacht heel bewust te houden bij datgene wat je aan het doen bent! Gebruik daarbij je zintuigen. Wees je bewust van wat je vast hebt, hoe dat voelt(is dat hard of zacht, warm of koud enz.), wat ruik je? Wat hoort je? Wat zie je? Wat voel je?
  • Ademhalingsoefeningen: Door je te concentreren op je ademhaling, kun je je geest tot rust brengen en je aandacht naar het nu leiden. Een fijn ademhalingsritme kan bijvoorbeeld de 4-7-8 ademhaling zijn. Je ademt dan rustig 4 tellen in door je neus. Houdt de ademhaling 7 tellen vast. Je ademt vervolgens acht tellen rustig uit door je mond. Tuit daarbij ontspannen je lippen en laat een F-klank horen bij het uitademen. Doe dit 3 minuten lang om te beginnen. Ervaar wat het met je doet.
  • Dankbaarheid: Wees dankbaar voor wat je hebt in het nu, in plaats van te verlangen naar wat je niet hebt.
  • Tijd doorbrengen in de natuur: De natuur helpt je om te aarden en te connecten met het moment.

Door te leven in het nu, kun jij jezelf helpen om de stress, onrust, spanning en angst te verminderen die je leven nu zo kunnen beheersen. Je ervaart meer rust, geluk en levensvreugde. Ontdek de kracht van het nu en ervaar de transformatie in je leven!

Was het Een interressant artikel?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via Linkdin
Delen via WhatsApp
Delen via Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op sociale media!

Download gratis ebook met 7 waarde-volle stappen!

Als eerste op de hoogte van het nieuws van ABCoaching?

Schrijf je hier in!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen