Hé jij daar! Investeren in jezelf: Egoïsme of noodzaak?

Egoïsme

“Ik vind het egoïstisch om geld te investeren in mezelf, want mijn man heeft er hard voor gewerkt of mijn ik kan het beter ergens anders in steken.

 

Deze gedachte spookt misschien ook wel door jouw hoofd. Ik hoor het namelijk heel regelmatig! Laten we samen eens kijken of deze gedachte inderdaad waar is.

 

Een onrustig lichaam, een onrustige geest:

Je zit niet lekker in je vel, je voelt onrust en stress. Dit sluimert niet alleen in je gedachten, maar heeft ook zeker effect op je lichaam. Wetenschappelijk is bewezen dat stress kan leiden tot verschillende fysieke klachten, van hoofdpijn tot spierpijn en zelfs tot ernstigere aandoeningen. Is het dan egoïstisch om te investeren in je eigen welzijn, in het verminderen van die stress en het bevorderen van je gezondheid?

 

De impact op je omgeving:

Wat zou er gebeuren als jij ontspannen zou zijn? Weer lekker in je vel komt te zitten en helemaal de blijde jij kan zijn? Wat zou de invloed zijn op jezelf? Wat zou de invloed zijn op je omgeving? Denk aan je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s. Ben je vrolijker, energieker en meer in balans, dan heeft dat zijn invloed op de mensen om je heen. ..Is dat egoïstisch?

 

Een investering wat je terugverdient, maar niet in euro’s:

Investeren in jezelf is meer dan alleen geld uitgeven. Het is tijd en energie steken in je eigen ontwikkeling, in het leren van nieuwe vaardigheden, het vergroten van je kennis en het bevorderen van je persoonlijke groei. Door te investeren in jezelf, groei je als mens, ga je meer ontspannen, verbeteren je relaties en word je gelukkiger. Is dat egoïstisch?

 

Kiezen voor jezelf is geen schande:

Het is oké om te erkennen dat je behoeftes hebt. Jezelf verwaarlozen is niet gezond, niet voor jou, maar ook niet voor je omgeving. Door te investeren in je eigen geluk en welzijn, investeer je in de kwaliteit van je leven en dat van de mensen om je heen.

DUS: klopt de gedachte wel of niet?

Aan jou de keus. 

En ik weet het, al die gedachten kunnen je zo aan het twijfelen brengen. Het kan voelen als een hele stap om jezelf nu serieus te nemen. Maar is het dan egoïsme of broodnodig?

Maak een keuze. Het liefst nu nog. Hoe langer je wacht, hoe meer twijfels weer de kop op steken.

Wat is jouw keuze?

Ik zou het super leuk vinden als je het me laat weten door deze mail te beantwoorden. Ik beantwoord iedere mail.

Voeg je koptekst hier toe

Was het Een interressant artikel?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via Linkdin
Delen via WhatsApp
Delen via Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op sociale media!

Download gratis ebook met 7 waarde-volle stappen!

Als eerste op de hoogte van het nieuws van ABCoaching?

Schrijf je hier in!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen