muren gevangene kwetsbaarheid bevrijden rust geluk

Wie muren bouwt is er zelf de gevangene van! 5 tips voor jou

Wie muren bouwt is er zelf de gevangene van!

Gevangene

Ben je het zat om gevangen te zitten in een web van stress, angst en onrust? Ervaar je voortdurend spanning, gejaagdheid en zorgen? Voel je je soms zo vervelend en weet je niet meer hoe je met je emoties moet omgaan?

Weet dan dat je niet de enige bent. Miljoenen mensen worstelen met soortgelijke problemen. Vaak bouwen we onbewust muren om ons heen om ons te beschermen tegen de pijn en kwetsbaarheid. Maar deze muren houden ons juist gevangen. Alles wat we wegstoppen, krijgt namelijk macht. Ook wat we allemaal achter ons muurtje willen verstoppen! Neem hier een inkijkje in mijn leven hoe ik ook 1 van degenen was die hiermee worstelde!


Sleutel

De sleutel ligt in het omarmen van je gevoelens en je kwetsbaarheid. Dit is geen teken van zwakte, maar juist van kracht. Door je kwetsbaarheid te accepteren, open je de deur naar nieuwe mogelijkheden. Je maakt contact met jezelf en leert op een gezonde manier omgaan met je emoties!.

 

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid maakt je menselijk.
Je hoeft niet altijd sterk te zijn. Het is oke om niet oke te zijn. Het is oke om je zwak te voelen. Het is oké als je het soms even niet meer weet. Dat is namelijk gewoon wie je bent: Mens! Het is niet gek. Het is oké.

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om kwetsbaar te zijn. We zijn bang om afgewezen te worden, bekritiseerd of beoordeeld. Maar het resultaat is het waard! Door je kwetsbaarheid te omarmen, ervaar je meer innerlijke rust, geluk en vrijheid. En ja, niemand gaat je de garantie geven dat je nooit afgewezen, bekritiseerd of beoordeeld wordt. Maar onthoud dan in elk geval: dat zegt meer over de ander dan over jou. Hoe lastig het soms ook is.

Tips

Hoe begin je? Hier zijn een paar tips:

  • Erken je gevoelens. Stop met ze weg te drukken of te negeren. Accepteer dat ze er zijn en dat ze oké zijn. Omarm ze.
  • Praat met iemand die je vertrouwt. Deel je gevoelens en gedachten met een vriend, familielid of coach.
  • Doe dingen die je helpen om te ontspannen. Vaak zijn we geneigd om heel hard weg te lopen voor onze gevoelens. Ze mogen er niet zijn. We gaan vluchten door bijvoorbeeld altijd bezig te zijn, uren op onze telefoon doorbrengen, veel weg te gaan enz.
    Doorbreek deze cirkel en zorg voor échte ontspanning.
  • Wees mild voor jezelf.
    Ben jij ook zo goed in het heel kritisch zijn naar jezelf? Op jezelf te mopperen of te schelden? Weet dat dat voor je zenuwstelsel alleen maar een heftiger signaal is dat er gevaar is, waardoor jij je nog vervelender zal gaan voelen. Wees mild en lief voor jezelf!
  • Vier je successen. Wees blij, dankbaar en gepast trots op jezelf als je iets bereikt hebt, hoe klein ook.

Elke stap die je in de richting van kwetsbaarheid zet, is een stap in de richting van vrijheid. Vrijheid van stress, angst en de druk om perfect te zijn. Vrijheid om te zijn wie je bent, met al je mooie én je minder mooie kanten!

Was het Een interressant artikel?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via Linkdin
Delen via WhatsApp
Delen via Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op sociale media!

Download gratis ebook met 7 waarde-volle stappen!

Als eerste op de hoogte van het nieuws van ABCoaching?

Schrijf je hier in!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen