patronen kindertijd

Kindertijd en patronen: 3 stappen om te bevrijden!

Patronen uit je kindertijd

Herken je de onzichtbare ketenen die je vasthouden aan je kindertijd?

Patronen die je onbewust meedraagt en die je nu nog steeds beïnvloeden? Die knagende stem die je voortdurend bekritiseert? De angst om te falen die je tegenhoudt? Ze komen voort uit die oude overtuigingen die je als kind hebt gevormd.

Kindertijd

Weet je nog, hoe je als kind alles in je opnam? Als een spons. Je leerde van alles over de wereld en over jezelf. En ja, niet alles was even leuk. Misschien voelde je je soms niet goed genoeg, of had je het idee dat je harder je best moest doen. Dat je net iets anders moest zijn om gezien te worden, of dat je harder je best moest doen om zo’n fijn compliment te krijgen.

Die ervaringen uit je kindertijd hebben patronen gecreëerd die je onbewust meedraagt. Patronen die je nu, als volwassene, nog steeds beïnvloeden. Dat perfectionisme waar je mee worstelt? De angst om te falen? Of die knagende stem die je voortdurend bekritiseert? Ze komen voort uit die oude overtuigingen die je als kind hebt gevormd.

Het is tijd om die patronen te bevrijden! Het is tijd om te erkennen dat je nu volwassen bent, en dat je niet langer vast hoeft te houden aan wat je toen als kind nodig had. Je bent nu in staat om je eigen keuzes te maken, je eigen pad te bewandelen.

Hoe ik was als kind? Lees het hier! 

Onderzoek de patronen:

Neem de tijd om te reflecteren op je jeugd. Welke ervaringen hebben je gevormd? Wat waren de overtuigingen die je toen over jezelf had? En hoe beïnvloeden die overtuigingen je nu nog steeds?

Kijk ze aan:

Zodra je de patronen hebt herkend, is het belangrijk om ze te bekijken zonder oordeel. Accepteer dat ze er zijn, en dat ze een deel van je geschiedenis vormen.

Laat ze los:

Dit is misschien het moeilijkste, maar ook het meest bevrijdende: laat de patronen los. Je hoeft ze niet langer mee te dragen. Je bent nu vrij om je eigen weg te creëren, gebaseerd op wie je nu bent, en waar je naartoe wilt.

Ontdek de rust en ontspanning:

Wanneer je loslaat van de oude patronen ervaar je rust, vertrouwen en ontspanning. Je hoeft je niet langer te bewijzen of te voldoen aan onrealistische verwachtingen. Je mag gewoon zijn wie je bent.

Deze bevrijding is een reis, geen eindbestemming. Onderweg zul je momenten van vallen en opstaan tegenkomen. Maar met elke stap die je zet, kom je dichterbij een leven los van oude patronen.

En vergeet niet: je bent niet alleen. Er zijn ontzettend veel mensen die met soortgelijke patronen worstelen. Iedereen heeft deze patronen. Schaam je er dus niet voor. Praat erover met je partner, vrienden of familie. Ontdek eens wat de kracht van delen, verbinding en steun je kan helpen!

Was het Een interressant artikel?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via Linkdin
Delen via WhatsApp
Delen via Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op sociale media!

Download gratis ebook met 7 waarde-volle stappen!

Als eerste op de hoogte van het nieuws van ABCoaching?

Schrijf je hier in!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen