rolbepaling rust balans tips

Bewuste Rolbepaling: 5 tips! Vind Rust en Balans in Je Leven

Wie ben je ECHT?

Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Dan ook de vraag: Wie wil je zijn? We ervaren onrust, angst, stress en spanning in ons leven. En een oorzaak daarvan is dat we vaak niet weten wie we zelf zijn en wie we willen zijn! We hebben allemaal verschillende rollen in ons leven. Als ik naar mezelf kijk: Ik ben man, vader, ondernemer, coach, burger, buurman enz. Zo kan ik dit rijtje nog wel uitbreiden.

Wie wil ik zijn

Wie wil ik dan zijn in deze afzonderlijke rollen? In iedere rol wil ik wel iemand zijn, heel bewust! Dan wil ik leven volgens mijn waarden, volgens wat ik belangrijk vind. Alleen heb ik niet in iedere rol dezelfde waarde. Zo vind ik als ondernemer belangrijk om ambitieus en doelgericht te zijn, maar als vader hoef ik dat helemaal niet te zijn, sterker nog: wil ik dat ook niet zijn! Als vader vind ik het veel belangrijker om liefdevol, aanwezig, beschikbaar, betrokken en kwetsbaar te zijn. Voel je wat ik bedoel?

Rolbepaling

Je verlangt naar ontspanning, meer plezier en innerlijke rust. In deze zoektocht is bewustwording van je rollen en volgens welke waarden je wil leven, heel belangrijk.
Bewuste rolbepaling helpt je te leven vanuit je ware ik, vanuit wie je wilt zijn. Hier ligt een belangrijke sleutel tot een gelukkiger en gezonder leven.
Door na te gaan welke rollen je allemaal vervult en te reflecteren op de waarden die je belangrijk vindt, kun je bewuste keuzes maken!

Ik help je graag op weg:

  1. Ga na welke rollen je allemaal vervuld. (Vergeet ook de rol wie je richting jezelf wil zijn niet!)
  2. Bepaal je waarden: Wie wil ik zijn in deze rol
  3. Hoe ziet dat er praktisch uit? (Beschrijf dat voor iedere rol)
  4. Accepteer je tekortkomingen: Niemand is perfect. Het is oke om ook hierin fouten te maken! Doe je ding en probeer hierin iedere dag een ministapje te groeien.
  5. Geniet van het proces: De reis is belangrijker dan de bestemming.

    

   Heeft deze blog jou aan het denken gezet en zou je graag nog meer willen weten over aspecten in dit kader? Doe dan zeker mee met mijn waardevolle gratis online workshop! Klik hier voor aanmelden en meer informatie. 

Was het Een interressant artikel?

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Delen via Linkdin
Delen via WhatsApp
Delen via Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op sociale media!

Download gratis ebook met 7 waarde-volle stappen!

Als eerste op de hoogte van het nieuws van ABCoaching?

Schrijf je hier in!

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak baal jij van je onrust en opgejaagdheid?

Je wil graag ontspannen zijn en genieten van wat er is.

Ontdek het nu en download gratis mijn ebook!

Hey, welkom! Kan ik je ergens mee helpen